Już w najbliższy czwartek 16 maja o godz. 10:00 na Stadionie Lekkoatletycznym w Lublinie odbędzie się jedyne w swoim rodzaju wydarzenie sportowe na które Miasto Lublin wspólnie z Fundacją im. Tomasza Wójtowicza mają zaszczyt zaprosić sześciolatków – uczniów lubelskich przedszkoli i oddziałów przedszkolnych szkół podstawowych. Wydarzenie o którym mowa to 3xR – Ruch, Radość, Rozrywka.

Mamy wielką nadzieję, że ta pozytywna i pełna uśmiechu rywalizacja najmłodszych sportowców Lublina, przysporzy nam dorosłym wiele satysfakcji, a w dzieciach zaszczepi sportowe pasje, które w przyszłości rozwijać będą w naszych ligowych klubach i organizacjach upowszechniających sport.

3xR to przede wszystkim zabawa dlatego organizatorzy przygotowali konkurencje, których próżno szukać na jakiejkolwiek imprezie sportowej, wśród nich między innymi: wyścigi w workach, rzuty ringo, dmuchany tor przeszkód, spacer po równoważni, przeciągnie liny czy strzały piłką do tarczy.

Aby wziąć udział w wydarzeniu wystarczy skontaktować się z Fundacją im. Tomasza Wójtowicza za pośrednictwem adresu mailowego kontakt@fundacjawojtowicza.pl

Do zobaczenia 16 maja na stadionie lekkoatletycznym w Lublinie!